| Diós-rumos fincsi kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Diós piskóta 2 evők. baracklekvár 9 evők. víz 30 dkg liszt 30 dkg porcukor 15 dkg darált dió 6 tojás 1 sütőpor Krém 30 dkg Rama 6 dl tej 30 dkg porcukor 2 vanília pudingpor rum lehűtött feketekávé 24 db babapiskóta Elkészítés: Elkészítés A tojások sárgáját a cukorral, és lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, lisztet, sütőport, diót, és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük. Elkészítjük a krémet: a vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni hagyjuk. 30 dkg Ramát kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk. A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, újra krém, és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládéreszelékkel. Kockára vágva tálaljuk. Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es növényi tejszínt kemény habnak, mindegyik kocka tetejére egy-egy rózsát nyomunk, és a tetejét ízlés szerint díszítjük. Nagyon finom sütemény, torta helyett is megfelel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |