| Rukkolás lencsesaláta fetasajttal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 100 g rukkola 100 g lencse 75 g feta sajt 1 l víz 3 db babérlevél 4 szál petrezselyem 1 kis fej vöröshagyma 3 ek napraforgó olaj 4 ek olívaolaj só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük. Elkészítjük a lencsét. Ehhez a hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Beletesszük a babérleveleket, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ez kb. 20-30 perc. Amíg a lencse fő, egy tálban összeforgatjuk a rukkolát olívaolajjal. Fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet, hogy a fenti mennyiség sok lesz. Amikor a lencse megfőtt, lecsöpögtetjük és összekeverjük a salátával. Végül rámorzsoljuk a fetasajtot. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |