Tutireceptek.hu fejléc

Rukkolás lencsesaláta fetasajttal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
100 g rukkola
100 g lencse
75 g feta sajt
1 l víz
3 db babérlevél
4 szál petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Elkészítjük a lencsét. Ehhez a hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Beletesszük a babérleveleket, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ez kb. 20-30 perc.
Amíg a lencse fő, egy tálban összeforgatjuk a rukkolát olívaolajjal. Fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet, hogy a fenti mennyiség sok lesz.
Amikor a lencse megfőtt, lecsöpögtetjük és összekeverjük a salátával.
Végül rámorzsoljuk a fetasajtot.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsesaláta » Lencsesaláta recept » Rukkolás-baconos rántotta » Szilveszteri lencsesaláta
» Lencsesalátám » Reform lencsesaláta » Spenótos-rukkolás rakottas » Virslis lencsesaláta
» Lencsesaláta gombával » Tojásos lencsesaláta » Bazsalikomos lencsesaláta » Almás lencsesaláta
» Lencsesaláta malachússal » Lencsesaláta Maris módra » Felfújt rukkolásan » Mustáros lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.