| Rukkolás-baconos rántotta receptTojásételek Hozzávalók: 6 db tojás 6 szelet bacon 2 maréknyi rukkola 50 g vaj 75 ml főzőtejszín vagy tejföl Elkészítés: Egy vastag falú serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, beledobjuk a csíkokra vágott bacont, enyhén megpirítjuk. A tojásokat lazán felverjük, beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a maradék vajat. Folyamatosan keverjük és mikor a tojás elkezd összeállni, levesszük a tűzről. Továbbra is keverjük, amikor elértük a kívánt állagot, belecsorgatjuk a tejszínt (ez ugyanis megállítja a tojás továbbsülését), a legvégén pedig az alaposan megmosott rukkolát is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk egy szelet rozskenyér kíséretében. Tanácsok: Pompás reggeli vasárnapra Elkészítési idő: 5 perc A receptet beküldte: Lexi38 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |