Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros lencsesaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg lencse
4 tojás
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál mustár
2 evőkanál borecet
2 evőkanál cukor
só, őrölt bors
1 nagy sárgarépa
2 babérlevél

Elkészítés:
A lencsét megtisztítjuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük. A tojásokat 4 percig főzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk, és a még lágy tojásokat villával összetörjük. Hozzáadjuk a mustárt, a borecetet, a cukrot, kevés sót és őrölt borsot, majd a lencsével elkeverjük. A hagymát és a sárgarépát vékony szeletekre vágva a lencsesalátába forgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk és lefedve legalább 3-4 órán át hűtőben érleljük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros csirkecomb » Mustáros tarjaszeletek » Mustáros karaj » Mustáros ananászsaláta
» Uborkás mustáros csirke » Lencsesalátám » Mustáros husi » Sajtos mustáros csirke
» Mustáros csirkemell » Mustáros-tejfölös csirke » Mustáros karajszeletek » Mézes mustáros hús
» Szupergyors lencsesaláta » Mustáros májaskrém » Az igazi mézes-mustáros » Mustáros csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.