| Mustáros lencsesaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg lencse 4 tojás 1 vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 2 evőkanál mustár 2 evőkanál borecet 2 evőkanál cukor só, őrölt bors 1 nagy sárgarépa 2 babérlevél Elkészítés: A lencsét megtisztítjuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük. A tojásokat 4 percig főzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk, és a még lágy tojásokat villával összetörjük. Hozzáadjuk a mustárt, a borecetet, a cukrot, kevés sót és őrölt borsot, majd a lencsével elkeverjük. A hagymát és a sárgarépát vékony szeletekre vágva a lencsesalátába forgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk és lefedve legalább 3-4 órán át hűtőben érleljük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |