| Lencsesaláta malachússal receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész bőrös sertéskaraj 5 gerezd fokhagyma só kakukkfű Salátához: 25 dkg barna lencse 1 db zellerszár 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál mustár 2 evőkanál olívaolaj 1 citrom leve 1 db tojás Elkészítés: A húst a bőr felöli oldalon a zsírrétegig bevagdossuk, majd a másik oldalon besózzuk. A bevágásokat fokhagymával és kakukkfűvel ízesítjük. Tűzálló tálba tesszük a húst, majd sütőben 90 percen keresztül készre sütjük. A lencsét főzzük puhára. Egy keverőtálban összekeverjük a tojássárgáját, a mustárt, az olívaolajat, a citrom levét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a lencsét, majd összeforgatjuk. Az így kapott salátát a sült hússal tálaljuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |