Tutireceptek.hu fejléc

Lencsesaláta recept

Kategória:
 Húsételek
 Köretek

Hozzávalók:
40 dkg lencse
20 dkg virsli
1 hagyma
1/2 citrom leve
1 babérlevél
1 pohár tejföl
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
2 keményre főtt tojás
őrölt bors
só/vegeta

Elkészítés:
Lencsét meg kell mosni, majd pár órára beáztatni, majd enyhén sós vízben puhára kell főzni.
A virslit felkarikázzuk, megfőzzük.
A hagymát apróra daraboljuk, a tejföllel, borssal, sóval, mustárral, citrom levével és a zúzott fokhagymával összekeverjük.
A lecsepegtetett lencsét, virslit ezzel a tejföllel ízesítjük, majd kb. 1 órán át hűtöben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt negyedekbe vágott tojással díszítjük.

Tanácsok:
NEm csak az év első napjára illik, hanem akár grillezéskor is jó köret.


A receptet beküldte: Edit78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szupergyors lencsesaláta » Bazsalikomos lencsesaláta » Újévi finom lencsesaláta » Lencsesaláta virslivel
» Újévi lencsesaláta » Virslis lencsesaláta » Lencsesaláta Maris módra » Lencsesaláta malachússal
» Lencsesaláta egyszerűen » Almás lencsesaláta » Lencsesaláta recept » Mustáros lencsesaláta
» Lencsesaláta 2. » Szilveszteri lencsesaláta » Reform lencsesaláta » Lencsesalátám


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.