| Lencsesaláta receptHúsételek Köretek Hozzávalók: 40 dkg lencse 20 dkg virsli 1 hagyma 1/2 citrom leve 1 babérlevél 1 pohár tejföl 1 ek mustár 1 gerezd fokhagyma 2 keményre főtt tojás őrölt bors só/vegeta Elkészítés: Lencsét meg kell mosni, majd pár órára beáztatni, majd enyhén sós vízben puhára kell főzni. A virslit felkarikázzuk, megfőzzük. A hagymát apróra daraboljuk, a tejföllel, borssal, sóval, mustárral, citrom levével és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A lecsepegtetett lencsét, virslit ezzel a tejföllel ízesítjük, majd kb. 1 órán át hűtöben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt negyedekbe vágott tojással díszítjük. Tanácsok: NEm csak az év első napjára illik, hanem akár grillezéskor is jó köret. A receptet beküldte: Edit78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |