| Felfújt rukkolásan receptEgytálételek Hozzávalók: 6 darab 1,5 dl-es felfújtformához: 1 csomag friss leveles tészta (275 gr - réteslappal is helyettesíthető) 10 dkg friss rukkola 10 dkg natúr krémsajt 3 közepes méretű tojásfehérje 2 evőkanál zsírszegény tejföl tengeri só frissen őrölt bors Elkészítés: A leveles tésztát 6 db azonos méretű kockára vágtam. A felfújtformákat sütőpapírral kibéleltem. A tésztadarabokat belehelyeztem úgy, hogy a szélei kissé kilógtak. A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A rukkolát alaposan megmostam, szűrőkanálba tettem, kissé összetépkedtem, 1/2 l forró vízzel leforráztam, kinyomkodtam. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá vertem. A tejfölt és a krémsajtot alaposan kikevertem, enyhén sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a rukkolát, végül beleforgattam a fehérjehabot. A rukkolás keveréket egyenlően elosztottam a formákban, 22-25 perc alatt világosra sütöttem. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |