| Rucás káposzta receptHúsételek Hozzávalók: 4 db kacsacomb 2 evőkanál kacsazsír 60 dkg savanyú káposzta 1 fej hagyma 20 dkg császárszalonna 10 dkg füstölt kolbász só 1 csokor friss kapor Elkészítés: A kacsacombokat megtisztítjuk, megsózzuk, majd zsíron hirtelen kisütjük, és félretesszük. A visszamaradt zsírban átsütjük a karikára vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is, és pár perc alatt összepároljuk. Egy cserépedény vagy egy kacsasütő aljára szedjük a káposztát, ráfektetjük a combokat, valamint szalonna- és kolbászszeleteket. Megszórjuk a kapor másik felével. Felöntjük 3dl vízzel, és forró sütőben ropogósra sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |