Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári-káposzta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg lapocka
70 dkg savanyúkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 EK fűszerpaprika
só bors
1 cikk fokhagyma
MK majoranna (Mokkáskanál)
Mk öröltbabérlevél
1 dl rizs
3 dl tejfől

Elkészítés:
A vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a paprikát és felöntjük 3 dl vízzel a húst aprókockára vágva bele tesszük és a többi füszereket,kb 1 óráig takarékon fözzük,(esetleg ha kell potoljuk a vízet) majd bele tesszük a megmosott rízst is,mikor felforrt le zárjuk a lángot és a párában meg fől a rízs is.

Majd gazgagon tejfőlel meg locsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marengói csirkecomb » Töltött sonkatekercs » Székely pulykacomb » Göngyölt gombás karaj:
» Pikáns csirkecombok » Csirke hideg mustármártással » Bakonyi sertésborda 2. » Baromfimell gazdagon
» Szűzpecsenye pikáns mártással » Vörösboros vadpörkölt » Tócsniba bújt csirke » Húsos zöldség jénaiban
» Gombás sertésragu » Családi töltött csirke » Sajtos-ananászos csirkemell » Gombás csirkevagdalt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.