| Rozs stangli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 10 dkg rozsliszt (teljes kiőrlésű) 30 dkg rozsliszt (világos) 1 dl tej 1 dl író 2 dkg friss élesztő 1 teáskanál cukor 1.5 teáskanál só 1 teáskanál köménymag (őrölt) 1 ek napraforgó olaj Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és habosra felfuttatjuk. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, hat részre osztjuk. Kézzel oválisra kihúzogatjuk, majd feltekerjük. Bagett sütőformába fektetjük. Tetejét megkenjük íróval vagy tejföllel, és langyos helyen fél óra alatt duplájára kelesztjük. 250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt megsütjük. sütési hőfok: 250°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |