| Nustángli 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Máz 1 tojásfehérje 10 dkg porcukor 2-3 csepp citromlé Tészta 2 tojásfehérje 25 dkg porcukor 10 dkg zsemlemorzsa 30 dkg darált dió (fontos, hogy nagyon száraz legyen a dió, érdemes sütés előtt néhány napig a radiátoron kiszárítani, különben szétfolyik a massza sütés közben) Elkészítés: A tésztához felverjük a tojást habbá, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A mázhoz kemény habbá verjük a hozzávalókat. A kisodort diós alapra kenjük a habot, és tetszőleges nagyságúra felszeleteljük. Sütőpapírra sorakoztatjuk, és nem sütjük, csak szárítjuk a sütőben, amíg a tojáshab meg nem szikkad a tetején. Nagyanyáink korában közkedvelt esküvői sütemény volt, ostyalappal az alján készült (áldozóostya, nem nápolyi ostya), ma már nemigen lehet kapni, ezért én anélkül készítem. Amilyen egyszerűen néz ki, olyan finom. Wink A receptet beküldte: Orshy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |