| Tízórai stangli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 40 dkg liszt 7 dkg margarin 1 csapott teáskanál só 1 ek. cukor 3 tk. szárított élesztő bő 2,5 dl tej Elkészítés: A lisztet, élesztőt, sót és cukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, mint az omlós tésztában. Hozzáadjuk a hideg tejet, és kanállal pár mozdulattal összekeverjük (galuskatészta-sűrűségű lesz, kidolgozni nem szabad! 12-24 órát állni hagyjuk a hűtőben. Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk, kétszer szimplán, kétszer duplán hajtogatjuk, 20 perces időközökben. Végül ujjnyi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk. Egy órát pihentetjük szobahőmérsékleten, majd forró sütőben halvány rózsaszínre sütjük. Tanácsok: Finom, enyhén édeskés, nagyon puha péksütemény, tízórai szendvicshez kiváló! A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |