| Nuss-stangli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg porcukor 50 dkg darált dió 4 tojás fehérje fél citrom 1 csomag vaníliás cukor fél dl rum vagy rum aroma fél csomag sütőpor Elkészítés: A darált dióhoz keverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és szép sűrűre verjük. A hab 2/3-ad részét jól összedolgozzuk a dióval. A masszát porcukros deszkán fél centi vastag lappá formázzuk, és késsel stangli formákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és minden darab tetejére kenünk a félretett tojásfehérjéből. A sütőt 100 fokra melegítjük, és az aprósüteményeket 10-15 perc alatt készre sütjük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |