| Juhtúrós stangli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 margarin, 20 dkg juhtúró, 1 tojás, 2-3 kanál tejföl, 1 kiskanál só, élesztő,50 ml tej. Tetejére: 1 tojás, 10 dkg sajt,köménymag. Elkészítés: Az élesztőt felfuttattam a tejben,addig a lisztben elmorzsoltam a margarint és a juhtúrót.Közepébe mélyedést csináltam , hozzáadtam a tojást, élesztőt,sót és a 2-3 kanál tejfölt( a juhtúró zsírosságától függ mennyi szükséges,puhának kell lennie),jól összedolgoztam a masszát és konyharuhával letakarva duplájára kelesztettem.1 cm vastagságúra kinyújtottam,csíkokra vágtam,megkentem felvert tojással, megszórtam reszelt sajttal és köménymaggal .Fél órát pihentettem majd előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem. A receptet beküldte: Sirály Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |