Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos fehér pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A pörihez:
1/2 kg csirkemellfilé
4-5 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál tejföl
ételízesítő
rozmaring (szárított vagy friss)
olivaolaj
só, bors

A körethez:
250 g mexikói zöldségkeverék
olivaolaj
kevés víz
ételízesítő

Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett csirkemellfiléket felkockázzuk, majd sóval, borssal és rozmaringgal megfűszerezzük. A fokhagymát felaprítjuk, és kevés olivaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. A tejfőlt egy kevés vízzel, az ételízesítővel, és ízlés szerinti rozmaringgal kikeverjük. Ha a hús szépen megpirult, hozzáöntjük a tejfölös szószt, és fedő alatt puhára főzzük.

A mexikói zöldségkeveréket kevés olivaoljjal, vízzel, és ételízesítővel készre pároljuk.

Tanácsok:
Aki akarja tésztával is elkészítheti, de a zöldségköret jobban kihozza az ízeket.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Méry81


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérvári sütemény » Rozmaringos ünnepi kenyér » Csirkemellből pörkölt » Rozmaringos csirkecomb
» Erdész pörkölt » Fokhagymás marhapörkölt » Magyaros körömpörkölt » Fehér gyümölcskenyér
» Marhapörkölt » Rozmaringos csirkemáj » Falusi fehér kenyér » Házi fehér kenyér
» Pacalpörkölt (amc recept) » Fehérbabos szendvicskrém » Limonádé fehérborral » Pikáns nyúlpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.