Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros körömpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3-4 köröm,
2 fej vöröshagyma,
1 evõkanál pirospaprika (aki szereti, csípõset is tehet bele),
2 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál vegeta,
kevés só.

Elkészítés:
A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, majd gyengén sózott vízben olyan puhára fõzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak belõle. Levébõl kiveszem, az összes csontot eltávolítom, és a húst félreteszem. A vöröshagymát tisztítás után apróra metélem, az olajon üvegesre fonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát, a vegetát és a borsot. Ráöntök két evõkanál köröm-fõzõlevet, majd a tûzre visszateszem. Rádobom a kicsontozott, darabokra vágott húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot és annyi fõzõlével öntöm fel, amennyi majdnem ellepi. Fedõ alatt pár percig forralom. Sós vízben fõtt burgonya és ecetes savanyúság illik hozzá.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körömpörkölt bográcsban » Kecsege magyarosan » Magyaros pulykamell » Magyaros tojássaláta
» Körömpörkölt egyszerűen » Magyaros gombás húsgombóc » Magyaros rakott csirke » Magyaros parasztlakoma
» Magyaros makaroni » Spagetti magyarosan » Magyaros rakott spagetti » Magyaros egytál
» Magyaros burgonya » Aperol koktél magyarosan » Magyaros lasagne » Magyaros muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.