| Fehér gyümölcskenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 dk mazsola, 6 dk dió, 6 dj asztal gyümölcs, 12 dk margarin, 1 cs van.cukor, 4 ek rum, 6 tojás fehérje, 18 dk liszt, pici só, 1 citrom héja, 12 dk cukor Elkészítés: A mazsolát összekeverjük a rummal, lefedjük, a diót durvára, az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. 12 dk vajat v margarint felolvasztunk, diónyi vajjal kikenjük és liszttel beszórunk 1 1,2-1,3 l-es őzgerincformát A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot és a van.cukrot, majd tömör fényes habbá verjük. A mazsolát leszűrjük, megszórjuk kevés, a teljes mennyiségból elvett liszttel, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt is. A maradék lisztben elkeverjük a reszelt citromhéjat, a diót, majd óvatosan, több részletben beleforgatjuk a habba. Hozzáadjuk a mazsolát-barackot a liszttel együtt, végül az olvasztott zsiradékot. Ettől egy kicsit összeesik, nem baj. Majd a rumot, amiben a mazsola ázott. A masszát a formába öntjük, majd a forma alját az asztalhoz ütögetjük, hogy ne legyen benne légbuborék. Középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük, 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Meg lehet szórni porcukorral (sztem felesleges) savanykás dzsem is illik hozzá. Jó étvágyat! Tanácsok: Ezt a sütit akkor szoktam készíteni, amikor - szintén a receptek között megtalálható - csodasajtosat sütöm, mert abból mindig 2 adagot készítek, és így pont 6 tojásfehérje marad ki, ide pedig pont annyi kell. A receptet beküldte: Tejespite Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |