Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemellből pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy csirkemell filé
2 nagy fej hagyma ,
egy teáskanál olaj,
fűszerek: pirosparika, majoranna, egy kevés padicsomlé, vagy
ketchup, az nekem mindig van ,
vegeta + 1 húsleveskocka
2 teáskanál liszt

Elkészítés:
Hagymát öszevágva üvegesre dinsztelem, rá a kockára vágott húsokat, kicsit össze forrósítom, rá a fűszereket és egy kevés vizet . Nagyon pici lángon megfőzöm, amikor majdnem puha a hús akkor lesütöm a levét és megszórom egy kevéske liszttel , rápirítom egy kicsit és felöntöm utánna egy kevés vizzel , összerottyantom és készen van !!
Azért csinálom a végén a lisztezést stb , hogy legyen egy kis szaftja !!
Ez a mennyiség sok étkezésre elég egy személynek !
Én szoktam a reggeli 2 rozsos szendvics kenyerem közé egy kis kanállal, szinte nincs kalóriája és ízesít ! A fözelékjeimre is jó egy egy kanállal, de finom , ha egy kevés barnarizst főzök és arra teszem rá , uborkával kísérve !

Tanácsok:
Ha két db-ból csinálom , jó sok lesz és külnféle körítésekkel variálható, egyik nap egy nagy krumplit megfőzök és arra teszem rá az egy kanálnyit !!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Kuvaszka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhapörkölt Gundel módra » Vörösboros zúzapörkölt » Vörösboros gombapörkölt » Tuniszi pörkölt
» Virsli (tavaszi) pörkölt » Magyaros körömpörkölt » Sütőben sült marhapörkölt » Falunapi pörkölt
» Zöldbabpörkölt oldalassal » Nagyidai cigánypörkölt » Körömpörkölt... » Borsópörkölt
» Tyúkpörköltöm » Zöldbabos pulykapörkölt » .Zöldborsós gombapörkölt » Vaddisznó pörkölt.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.