| Falusi fehér kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 1 dl tejszínsűrűségű kovász 1 ek. burgonypehely, vagy 1 kisebb héjában főtt, és áttört burgonya 1 ek. sikér 2 tk. só 1 tk. cukor 1 tk. ecet (5%-os) 2 tk. porélesztő kb. 3-3,5 dl langyos víz Elkészítés: Kenyérsütő gépben alap-, francia-, vagy szendvicsprogramon is megsüthető. Sütőben: A hozzávalókból dagasszunk rugalmas, nem túl kemény, nem túl lágy ( a burgonya még puhítani fogja!)tésztát, kelesszük kétszeresére, finoman gyúrjuk át, formázzuk, ismét kelesszük majdnem kétszeresére, és süssük. Tanácsok: Gőzzel telített sütőben ropogósabb lesz a héja! Bár már tudjuk, hogy vannak ennél egészségesebb kenyerek is, a fehér kenyér klasszikusan finom, könnyű, és még mindig ebből készül a legjobb bundáskenyér:) A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |