| Ropogós kacsacombok receptHúsételek Hozzávalók: Ropogós kacsacomb hozzávalók * 6 db kacsacomb * 1 dl száraz fehér bor * 1 evőkanál méz * só, bors Elkészítés: Ropogós kacsacomb készítése A kacscombokat megmossuk, megtisztítjuk és bedörzsöljük sok sóval, majd meghintjük borssal. Mély tepsibe, vagy kacsasütő edénybe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, majd letakarjuk és a forró sütőbe tesszük sülni. Egy óra elteltével vegyük le a kacsacombokról a fedést, kenjük meg a mézes borral és közepesen forró sütőben süssük tovább. Időnként forgassuk meg és mindig kenjük be a mézes borral a kacsacombokat, hogy mindenütt ropogósra süljön. A ropogós kacsacomb sütési ideje körülbelül két-három óra, sütőtől függően. Ropogós kacsacomb tippek Tanácsok: * A kacsacombokat jó meleg sütőben, időnként mézes borral locsolva süssük, de csak akkor locsoljuk, amikor az alá töltött víz már elpárolgott. A mézes bortól a hús szép színt és jó ízt kap. Ahhoz, hogy a kacsacombok mindegyik oldala egyformán ropogós legyen, időnként forgatni kell. Ha sütés közben a kacsacombok végei szenesedni kezdenek, tekerjük be alufóliával. * A kacsacombokat mindig fedjük le a sütés első fél órájára, hogy a sütőben az alá töltött víztől puhára párolódjon, majd a fedést levéve, süssük ropogósra. A ropogós kacsacombokat tálalásig hagyjuk a nyitott sütőben. * A ropogós kacsacombot jól átsütve kell tálalni. Fiatal vagy hízott kacsa egyaránt alkalmas sütésre. * A kacsacomb csak akkor sül ropogósra, ha tisztítás után alaposan megszárítjuk, majd a bőrét sütés előtt egy órával jól bedörzsöljük sóval. * A kacsacomb alá ne tegyünk zsiradékot, mert még a legsoványabb kacsacomb is elegendő zsiradékot tartalmaz, viszont egy kevés vizet mindig öntsünk alá, hogy a hús puhulását elősegítsük. A receptet beküldte: anuszika@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |