| Ropogós négysajtos pizza receptPizzák Hozzávalók: 4 pizzához tészta: 37,5 dkg finomliszt 2 dkg élesztő 2-2,5 dl langyos víz 4 ek olaj 1/2 tk só A tetejére: 40 dkg paradicsom 2 gerezd fokhagyma 4 zsályalevél 15 dkg mozzarella 10-10 dkg pecorino, gorgonzola és parmezán só bors 4 ek olívaolaj Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk, az élesztőt belemorzsoljuk és vízzel kovásszá keverjük. Konyharuhával letakarva 15 percig kelesztjük.A maradék vizet meg az olajat beleöntjük, megsózzuk,és sima tésztává gyúrjuk. További 30 percig kelesztjük.Közben a paradicsomot keresztbe vágjuk, rövid időre forró vízbe rakjuk, majd meghámozzuk. Félbevágjuk, kicsumázzuk, a húsát felszeleteljük.A fokhagymát vékony szeletekre, a zsálya leveleket hosszában ketté, a mozzarellát, a pecorinót és a gorgonzolát kis kockákra vágjuk.A tésztát 4 részre osztjuk, cipókat formázunk belőle.Meglisztezett deszkán kb.1/2 cm vastag, kerek lappá nyújtjuk, és kizsírozott tepsibe fektetjük.A tésztát megrakjuk paradicsom és fokhagymával.Sóval, borssal ízesítjük, olajjal meglocsoljuk. A sajtot és a zsályaleveleket rárakva kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |