Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós tallérok recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 dl tejszín,
1 dkg vaj,
10 dkg barnacukor,
½ evőkanál liszt,
8 dkg szezámmag,
8 dkg durvára vágott tökmag,
8 dkg durvára vágott napraforgómag,
1 vanília aroma.

Elkészítés:
A szezámmagokat serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül aranysárgára pirítjuk.
A tejszínt, cukrot, vajat és lisztet tálba tesszük és gyakori kevergetés mellett felforraljuk.
A szezám-, tök- és napraforgómagot és az aromát hozzáadjuk és jól összekeverjük.
Az így elkészített masszából sütőpapírral kibélelt tepsire kis adagokat helyezünk.
180-200 fokra előmelegített sütőben (alsó/felső sütéssel) 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. (Süthetjük hőlégkeveréssel is, ilyenkor 150-170 fokra melegítsük elő a sütőt és 20-25 percig süssük.)

Tanácsok:
Vigyázzunk, ha túl sötétre sütjük, a sütemény megkeseredik!


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csirkesaláta » Ropogós burgonya szeletek » Fűszeres tallérok » Céklás ropogós
» Körte ropogós köntösbe » Andi sajtos ropogósa » Ropogós csirkeszárny » Ropogós krumpligombóc
» Szezámmagos sós ropogós » Ropogós kacsacombok » Töltött ropogós pogácsa » Csokis ropogós
» Ropogós garnélarák » Ropogós csirkesült » Sajtos zellerropogós » Almás ropogós 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.