| Savanyú leves velővel receptLevesek Hozzávalók: 1 db sertés vese vagy szív 20 dkg sertés comb vagy lapocka 20 dkg sertés velő 1 fej vöröshagyma 4-5 babérlevél 3-4 szál répa, zöldség 1-2 szem burgonya tejföl ecet só, bors,őrölt kömény liszt olaj Elkészítés: A lereszelt vöröshagymát olajon megpirítom, rárakom a vékony, hosszúkás csíkokra vágott szivet vagy vesét. Pár perc múlva az ugyancsak csíkokra vágott sertés combot is rárakom és pirítom őket. Belerakom a babérleveleket, sót, borsot, köményt. Felengedem vízzel. Lassú tűzön főzöm. A szív lassan fő meg, így a felaprított zöldséget csak akkor rakom bele, amikor már legalább félig megpuhult. Amikor már a húsok puhák belerakom a felaprított burgonyát és azt is puhára főzöm. A velő mivel hamar romlik külön kell megfőzni és csak a tálalásnál kell a tányérba rakni. (Nagyon hamar megfő.) Világos rántást készítek, belerakom ízlés szerint az ecetet és a tejfölt és besűrítem vele a levest. Tanácsok: Savanykás íze miatt nyáron is kiváló leves. A receptet beküldte: bujane Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |