| Vörös szerelem receptSütemények, édességek Hozzávalók: 900 g cseresznye, 100 ml piros szőlőlé vagy meggylé (lehetőleg 100%-os, nem édesített), 1/2 tasak Dr. Oetker Citromsav, 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 1:1, 1150 g cukor. Elkészítés: Előkészítés: A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A felét kettévágjuk, a másik felét péppé aprítjuk. Elkészítés: A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a gyümölcslé, a gyümölcs és a citromsav keverékéhez. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd ha már forr, a maradék cukrot is hozzáadjuk. Keverés mellett újra felforraljuk és legalább 3 percig forrni hagyjuk. Továbbra se hagyjuk abba a keverést! A tűzről levéve, ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről. Azonnal befőttes üvegekbe töltjük, és végül 5 percre fejre állítjuk. Tanácsok: Tipp: Használhatunk bármilyen készen kapható rostos vörös gyümölcslevet, vagy nektárt is. A receptet beküldte: Svicuska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |