Tutireceptek.hu fejléc

Rizottó csirkével és gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
30 dkg rizs (rizottónak való, pl. arborio)
15-20 dkg gomba
1 liter zöldség vagy hús alaplé
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
parmezán vagy grano padano sajt (lehetőleg nem reszelt)
2 dl száraz fehérbor vagy száraz vermut
bazsalikom
kakukkfű
bors


Elkészítés:
1 fej hagymát apróra vágok, forró olívaolajon üvegesre párolom, majd ráteszem a kockára vágott csirkehúst, sózom, borsozom. Amikor már puha a csirke, hozzáteszem a cikkekre vágott gombát, fűszerezem pl. kakukkfűvel (opiconális), bazsalikommal, és zsírjára sütés után félreteszem.

Eközben (bocsánatos bűn) 2 leveskockából elkészítem az alaplevet is. A másik hagymát és a fokhagymát apóra vágom, olajon megdinsztelem, majd a rizst is beleteszem, fehéredésig pírítom nagy lángon, majd mérsékelve a tüzet hozzáöntöm az alkoholt. Ennek elpárolgása után elkezdem adagolni merőkanalanként a levet. Közben állandóan keverem. Ha felszívta a folydékot a rizs, jöhet a következő adag lé. Akkor jó, ha a rizs nem kemény, nem is szétázott, olyan krémes állagú.

Ekkor hozzákeverem a gombás csirkét és a vajat. Kicsit pihentetem, és azonnal tálalom. A sajtot bele lehet keverni a kész rizottóba, de a tetejére szórva jobb


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkével töltött gomba » Sült, gombás rizottó » Padlizsánragu gombával » Caesar saláta csirkével
» Tepsis csirkemell gombával » Korhelyleves gombával » Gyümölcsös - májas rizottó » Lencsés rizottó
» Virslis rizottó » Lencsesaláta gombával » Halas rizottó 2 » Sajtos rizottó
» Csirkemáj rizottó » Humusz sült gombával » Sütőtökös rizottó » Gombával rakott karalábé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.