| Rétegelt sajt receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: ementáli sajt körözött márványsajt vaj díszítéshez hónapos retek, petrezselyemzöld Elkészítés: A mennyiségek tetszőlegesek. Szeletelt ementálit rétegezünk úgy, hogy az első szeletet kb. 3 mm vastagon megkenjük körözöttel, majd teszünk rá egy szelet sajtot. A következő réteg vajjal kikevert márványsajt legyen, majd ismét sajtszelet, stb. A rétegzést addig folytatjuk, míg a tetszőleges méretet el nem érjük. Végül kívülről az egészet bevonjuk a körözöttel vagy a márványsajt maradékával. Hűtőben hagyjuk állni legalább fél napot, majd kb. 2 cm vastag hasábokra szeleteljük. Tálalásnál vékonyra szelt retekkel, petrezselyemzölddel díszítjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |