| Tavaszi tekercs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 30dkg búzaliszt, fél kávéskanál só, 1 pohár hideg víz, 1 felvert tojás. A töltelékhez: 15 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zeller, 10 dkg spenót, 10 dkg bambuszrügy (elhagyható), 10 dkg szójacsíra, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, fél kávéskanál glutamát (elhagyható), 1 evokanál portói (vagy száraz fehér bor), 1 evokanál szezámolaj, 2 evokanál szójamártás, 2 evokanál olívaolaj, 2 tojás, 1 gyömbérgumó, bors. Elkészítés: Dolgozzuk tésztává a lisztet a vízzel és a sóval. 30 percig nedves ruha alatt pihentessük. Deszkán nyújtsuk ki körülbelül 1,5 mm-es vastagságúra. Éles késsel vágjuk 16x16 cm-es négyzetekre. Készítsük el a tölteléket: Vágjuk össze a zöldségeket, és a gyömpért porítsuk el. Verjük fel a tojást, és az olaj kivételével adjuk hozzá az ízesítoket. A felforrósított olajba tegyük a zellert, majd a többi zöldséget. Kevergetve süssük két percig. Adjuk hozzá a tojást, és ha megszilárdult, vegyük le. Hutsük ki. Tegyünk a tésztakockák közepére 1-2 kanál tölteléket, a két szélét hajtsuk fel, tekerjük össze. Kenjük meg tojással. 1-2 liter olajat forrósítsunk fel egy mély edényben. Süssük meg a tekercseket. Egyszerre háromnál többet ne tegyünk az olajba. Sütés közben forgassuk meg párszor. Ha egyenletesen megpirultak (kb. 10-15 perc), vegyük ki. Natúr salátalevelekre helyezzük, és különféle friss zölddel díszítjük. Tanácsok: Fortély: A töltelékbe a leírtakon kívül számtalan zöldség teheto, csak arra ügyeljünk, hogy ne negedjenek levet. Édes-savanyú mártásba, vagy szójaszószba mártogatva (vagy ezekkel finoman megöntözve) még ízesebbé teheto. A töltelékbe 5 dkg beáztatott szójatésztát is tehetünk. Lezárt edényben, hutoben hetekig, mélyhutoben hónapokig is eltarthatjuk. A tészta hetekkel korábban is elkészítheto és hutoben eltartható. Az étel gazdagítható apróra vágott, vagy darált fott húsokkal. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |