| Túrós pogácsa "omlós" receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg liszt 35 dkg margarin 2 tojás 50 dkg túró 3,5 kávéskanál só 1,5 dl tej 3 dkg élesztő csipet cukor Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk, jöhet bele a margarin, majd a felfuttatott élesztő. Viszonylag lágy, könnyen kezelhető tésztát kapunk. Kelesztés nélkül kinyújtjuk, majd hajtogatjuk, és ezt még kétszer megcsináljuk 20 percenként. 2 cm vastagra nyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, kiszúrjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és sütjük. 160-170 fok 18-20 perc alatt szépre sülnek. Tanácsok: Én a margarint olvasztva csempészem bele, nem bíbelődöm a darabokkal. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Sydney01 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |