| Sós túrós rúd receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg margarin 1 kis pohár kefír 25 dkg tehéntúró kb. 50 dkg liszt 2 tojás só olaj a kikenéshez Elkészítés: 1. Egy mély tálban betolom a margarint a mikróba, hogy kicsit megpuhuljon. Ezután csak hozzáteszem a túrót, a lisztet, a kefírt, sót és 1 tojást, kézzel gyorsan összedolgozom, hogy könnyen kezelhető, nem ragacsos, helyes kis cipó legyen. 2. Pihentetem kb. 1 órát a hűtőben. 3. Deszkán kisujjnyi vastagra nyújtom, a tojással megkenem, derelyevágóval (pizzavágóval) ujjnyi csíkokra vágom. A tetejét meg lehet szórni sajttal, köménymaggal, pirospaprikával, szezámmaggal, de simán is nagyon finom. 4. Tepsibe pakolom (nem nagyon kell köztük helyet hagyni, csak felfelé nőnek egy kicsit). Kb. 180 fokos sütőben pirosra sütöm. Másnap is finom, de nem nagyon szokta megérni. Tanácsok: Nagyon finom, egyszerű, nem lehet elrontani. Túró helyett sajttal is lehet készíteni. Természetesen pogácsaszaggatüval is ki lehet szúrni, csak úgy sokkal tovább tart. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: drnéni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |