| Csicsóka pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem. Tisztán 300 gr lett. 0,5 kg liszt 10 dkg margarin 4 dkg élesztőnek megfelelő porélesztő 1 db tojás 1 dl tej só Elkészítés: A hozzávalókból kelttésztát készítettem, hagytam duplájára kelni, majd formázás után sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat. Felvert sós tojással megkentem a tetejüket és lenmaggal, szezámmaggal szórtam meg. Ezután szép pirosra megsütöttem. Tanácsok: Fotó a naplóm 519-es bejegyzésében! A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |