| Resztelt máj fehérrépa pürével receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg máj 4-5 evőkanál kókuszzsír 2 nagy fej vöröshagyma 1-2 teáskanál pirospaprika 1 paprika 1 paradicsom 1/2 teáskanál törött bors 1 evőkanál friss majoránna száráról lecsipegetett levele só a püréhez: 1 kg fehérrépa 2,5 dkg vaj (ghee) törött bors, só Elkészítés: A püréhez a fehérrépát megtisztítjuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Közben a májhoz a hagymát apróra vágjuk, majd a forró zsírban üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Felöntjük kevés vízzel és hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, paradicsomot. A pörköltalapot a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat. Ízesítjük borssal, majoránnával. A májat addig sütjük, amíg puha nem lesz. Ez alatt a főtt répát turmixgépbe tesszük a vajjal, törött borssal és kevés főzőlével, majd pürésítjük. Tálaláskor a máj mellé fehérrépa rózsákat nyomunk és csak ekkor sózzuk meg a kész májat. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |