| Tepsis-hagymás csirke receptEgytálételek Hozzávalók: 2 kg krumpli 3 egész csirkecomb (vagy 3 alsó és 3 felső comb) 5-6 nagyobb fej vöröshagyma néhány gerezd fokhagyma só bors vegeta 1 nagy doboz tejföl (ha híg tejfölt sikerül venni, akkor 2 nagy doboz) vmilyen zsiradék Elkészítés: A krumplit megpucolom, a kissebbeket 4-be, a nagyobbakat 6 darabba vágom, és 1 mély jénai tálba teszem. Megszórom enyhén sóval és vegetával. A csirkecombokat megtisztítom, és ha egész combok, akkor szétválasztom az alsó és a felső combokat, majd a husit is beszórom fűszerekkel. Sóval, borssal, vegetával. Ekkor öntök alá olajat annyit, h a krumpliréteg feléig érjen az olaj. A megtisztított hagymát felkarikázom, 1 sorban teszek a krumpli tetejére, ezt is megsózom kicsit, majd erre rásorakoztatom a fűszerezett csirkecombokat. A combokra és közé teszek feldarabolt fokhagymát (én csíkokra szoktam vágni), és az egészet beborítom a maradék vöröshagyma karikával. Teljesen be kell, hogy fedje a tetejét a hagyma. Öntök rá kb. 1/2-1 dl vizet (közelebb van az 1 dl-hez), lefedem alufóliával és mehet a sütőbe. Ha a csirkecombok megpuhultak kellőképpen, leveszem a fóliát, és visszateszem hogy kicsit megpiruljanak a husik a sütőben. Ezután a tejfölt kis vízzel elkeverem, hogy le tudjon folyni a krumpli rétegébe is. Jó vastagon megöntözöm vele a husimat, így is visszateszem a sütőbe, és a tejfölt is rápirítom kicsit. Tanácsok: Nagyon finom és egyszerű. Minnél több a hagyma, annál jobb. A hagyma és a tejföl az, amit nem szabad kispórolni belőle. Természetesen a csirke más "alkatrészével" is elkészíthető :) Ha valaki igazán ínyenc, akkor aprított savanyúkáposztát is tehet 1 rétegben a krumpli alá, de akkor a zsirídékkal csak nagyon csínnyán, mert míg a krupli magába szívja jórészét, a káposzta nem... Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: bubó bubó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |