| Részeges disznó receptHúsételek Hozzávalók: 6-8 szelet sertéstarja 15 dkg füstölt szalonna 2 db erőleves kocka 4 dl száraz fehérbor 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi őrölt szerecsendió 4 evőkanál tejföl 20 dkg reszelt sajt Elkészítés: A szalonnát csíkokra vágva ropogósra sütjük, leszűrjük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfolva átsütjük a szalonna zsírjában, rámorzsoljuk a leveskockákat. Kétszer-háromszor megforgatva sütjük pár percig, időnként és részletenként hozzáöntögetjük a bort vigyázva, hogy csak párolódjon a hús, ne égjen oda. Ha a hús megpuhult, szedőlapáttal tűzálló tálba szedjük, a visszamaradt boros pecsenyelébe elkeverjük a tejfölt az őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, reszelt sajttal, - rásimítjuk a hússzeletekre, előmelegített forró sütőbe toljuk, de csak annyi ideig sütjük, amíg a sajt el nem olvad. Mikor kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnacsíkokkal. Bármilyen húsokhoz illő körettel, savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |