| Alföldi füstölt disznósajt receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre 1 sertésfej 4 sertéscsülök 2 sertésnyelv 50 dkg só 3 dkg bors 1 dkg piropaprika 2-3 gerezd fokhagyma Elkészítés: A sertésfejet, - csülköt, - és nyelvet a sóval bedörzsöljük, és így 7-8 napig állni hagyjuk, közben néhány naponta forgatjuk őket. Ezután bepácoljuk a húsokat, és további egy hétig állni hagyjuk. Ekkor egy éjjelre hideg vízbe tesszük, majd leforrázzuk, és megtisztítjuk az összes húst. Feltesszük őket főni, és addig főzzük, amíg mindegyik hús teljesen megpuhul. Ekkor az összeset feldaraboljuk, és hozzáadjuk a borsot, a pirospaprikát, az összepréselt fokhagymát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy megtisztított sertésgyomorba töltjük. Ezt így további egy órát főzzük, majd kilapítjuk, és hideg helyre felakasztjuk füstölni. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |