| Répatorta édes sajtkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa 15 dkg barnacukor 15 dkg dió 5 tojás 10 dkg rétesliszt 1 citrom 1 ek vaníliás cukor negyed mokkáskanál őrölt fahéj 1 kiskanál sütőpor 20 dkg Mascarpone, vagy vagy más tejszínes krémsajt 5 dkg porcukor 1 ek narancs vagy citromlé Elkészítés: A sárgarépát finomra reszeljük, a diót durvára törjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répát, a durvára tört diót, a lereszelt citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport. Ezután a répás-lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral a citrom vagy narancslével, majd a kihűlt tortára kenjük. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |