Tutireceptek.hu fejléc

Nyuszika répatortája recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg répa, 3dl tojásfehérje, 1 dl tojássárgája, 25 dkg cukor, 10 dkg liszt, 30 dkg mandulaliszt, reszelt-citrom- vagy narancshéj.

Elkészítés:
A megtisztított réspát lereszeljük, ízlés szerint reszelt citrom és narancshéjjal ízesítjük. A tojás sárgát habosítjuk a cukorral 1/3 részével, majd hozzáadjuk a reszelt répát. A tojásfehérjét habbá verjük a maradék cukorral, és óvatosan vegyítjük a tojássárgájával, végül hozzákeverjük a kétféle lisztet. Kivajazott és kilisztezett formába öntjük a masszát, és 170-175 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha kihűlt, meleg baracklekvárral lekenjük, és marcipánrépácskákkal díszítjük.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Irma néni répatortája » Zsuzsi répatortája » Felvidéki tepsis túrós » Fekete-fehér süti
» Szilvalekváros kalács » Felhőkarcoló szelet » Csupa eper kehely » Rácsos almás Ági módra
» Bálint szelet » Csupa csoki torta » Minyon házilag » Mézescsók
» Csokis rétes » Egzotikus csók » Házi darálós süti » 3 pudingos torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.