| Narancsos répatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta tésztához 150 g darált mandula 4 darab tojás (közepes méretű) 3 evőkanál forró víz 150 g cukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 0,5 narancs reszelt héja 250 g reszelt sárgarépa 100 g búzaliszt 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (csapott) Krémhez 1 tasak Dr. Oetker Zselatin fix 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű 40 g porcukor 250 ml narancslé 125 ml sárgarépalé 400 ml hideg habtejszín 0,5 narancs reszelt héja Díszítéshez néhány marcipán répa Elkészítés: A mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A cukorral elkevert vanillincukrot és a narancshéjat fokozatosan hozzáadjuk, és a masszát még 2 percig verjük. Majd a répát és a mandulát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzászitáljuk, és rövid idő alatt a legmagasabb fokozaton elkeverjük. Végül a tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 40 perc A megsült piskótát a sütőformából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótát vízszintesen félbe vágjuk. A krémhez a pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint a cukorral, a narancslével és a sárgarépalével megfőzzük, majd hozzákeverjük a narancs héját. A meleg pudingot fedjük le fóliával és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük a Zselatin fix tasakján lévő használati útmutató szerint. A kihűlt pudingot átkeverjük, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. Az alsó piskótalapot ráhelyezzük egy tálcára, a narancskrém felével megkenjük, és ráhelyezzük a felső lapot. A tortát a maradék krémmel bevonjuk. A tortát marcipán répákkal díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Igazi Húsvéti különlegesség! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Hannusbaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |