| Zsuzsi répatortája receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 deka vaj 35 deka liszt 1,5 deka sütőpor 25 deka cukor 1 csipet só 3/4 teáskanál kardamon por 2 késhegynyi szegfűszeg 2 teáskanál fahéj 25 deka darált mandula 1 citrom reszelt héja 25 deka nagyon finomra reszelt répa 4 tojás Elkészítés: Vajat lassan felolvasztani, külön tenni. A liszthez keverjük a sütőport, cukrot, sót, kardamon port, szegfűszeget, fahéjt, mandulát, citromhéjat. Jól összekeverni szárazon, majd bele a reszelt répát. A közepébe lyukat vájni, beleönteni az olvasztott vajat és a felvert tojásokat. Fakanállal összedolgozni (jó ragadós). Kivajazott, kilisztezett formában, 65 percig 180 fokon, alulról a második helyen sütni. Sütőpapírral is lehet. Dupla adagnál másfél órás sütéssel kell számolni. Kb. 30 centis sütőre, vagy 28 cm átmérőjű tortaformára. Duplájára feljön, de utána visszaesik kb. a 2/3-ra, Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |