| Répatorta! receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2,5 dl cukor (ha nincs hozzá mércénk, 25 dkg-nyi cukor) 4 tojás 3 dl olaj 5 dl reszelt sárgarépa (40 dkg) 5 dl liszt (ha nincs hozzá mércénk, 30 dkg liszt) 2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 2 teáskanál fahéj A krém hozzávalói: 1 doboz natúr Philadelphia krémsajt (20 dkg) 1 teáskanál vaníliás cukor 10 deka vaj (nem margarin) 2 dl porcukor (10-12 dkg) Elkészítés: A cukrot, tojásokat, olajat összekeverem. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, elkeverem, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. 180 fokos sütőben kb 35-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg. A krém hozzávalóit összekeverem és a már kihűlt süteményre simítom. (én tepsiben sütöm a kb 30 x 40 cm-es változatban, de csinálhatunk belőle muffint is, és kis marcipán répával díszíthetjük) Tanácsok: A tésztába keverhetünk egy kis diót is! A receptet beküldte: lolita13 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |