Tutireceptek.hu fejléc

Répatorta (itt a Húsvét) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só
1 teáskanál fahéj
3/4 bögre olaj
2 tojás
1 vaníliáscukor (vagy 1 kiskanál vaníliaaroma)
1 bögre reszelt répa

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót, fahéjat és az olajat jól össze kell dolgozni (közepes erősségen felverni). Majd beletenni a tojásokat, a vaníliás és végén a reszelt répát. 170-200 °C-on fél óráig érdemes sütni...

Tanácsok:
Bár répatorta :), de az íze nagyon finom!
Ez az adag egy kis/közepes tepsi mennyiségű (vagy 1 kuglóf-formányi).
"Hivatalosan" a tetejére krém kellene, de szerintem úgy túl édes... egyszerű porcukor vagy kevés citromos krém rá bőven elegendő.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: közepes gramm
Zsírtartalom: közepes gramm

A receptet beküldte: somaeszter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkabomba Húsvétra » Húsvéti koszorú » Húsvéti nyuszi piskóta » Préselt csülök húsvétra
» Húsvéti kalács (Kata-féle) » Húsvéti » Húsvéti burgonyaleves » Húsvéti tárkonyos bárány
» Húsvéti kolbászos leves » Répatorta másképpen » Húsvéti rakott csirkemell » Húsvéti sonkás kenyér
» Répatorta! » Húsvéti sonkás tekercs » Húsvéti tojástorta » Nyuszika répatortája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.