| Répatorta (itt a Húsvét) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 bögre liszt 1 bögre cukor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál só 1 teáskanál fahéj 3/4 bögre olaj 2 tojás 1 vaníliáscukor (vagy 1 kiskanál vaníliaaroma) 1 bögre reszelt répa Elkészítés: A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót, fahéjat és az olajat jól össze kell dolgozni (közepes erősségen felverni). Majd beletenni a tojásokat, a vaníliás és végén a reszelt répát. 170-200 °C-on fél óráig érdemes sütni... Tanácsok: Bár répatorta :), de az íze nagyon finom! Ez az adag egy kis/közepes tepsi mennyiségű (vagy 1 kuglóf-formányi). "Hivatalosan" a tetejére krém kellene, de szerintem úgy túl édes... egyszerű porcukor vagy kevés citromos krém rá bőven elegendő. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: közepes gramm Zsírtartalom: közepes gramm A receptet beküldte: somaeszter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |