| Répatorta sajtkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 2 kávéskanál szódabikarbóna csipet só 30 dkg kristálycukor 3 dl olaj 3 tojás 40 dkg reszelt répa csipetnyi szerecsendió 1 evőkanál fahéj 25 dkg darált dió A mázhoz: 10 dkg natúr krémsajt 4 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Habosra, fehéredésig keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat. Másik tálban külön összekeverjük a száraz összetevőket: a lisztet, a szóbikarbónát, a sót, a szerecsendiót és fahéjat. A száraz részt lassanként hozzákeverjük a folyékony részhez. Ha csomómentes a tésztánk, jöhet bele a darált dió, illetve a reszelt répa. Attól függően, milyen alkalomra sütjük, lehet egyszerű tepsiben sütni és majd kockákra vágni, vagy születésnapra kerek tortaformában. Ízlés szerint választhatjuk a sütőpapíros háziasszonybarát verziót vagy a kivajazott-kilisztezett megoldást is. Öntsük a tésztát a formába, majd süssük 1 órán keresztül. Késsel vagy tűvel ellenőrizhető, teljesen átsült-e a tésztánk. A sütőből kivéve hagyjuk pihenni, majd borítsuk tálcára. Ezt követően elkészítjük a mázat, melyhez alaposan, csomómentesre kikeverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sajtot. Ezt egyenletesen elkenjük a torta tetején és oldalán. Tanácsok: Különleges alkalmakra díszítésként házi marcipánfigurákat is gyárthatunk. Egyszínű marcipánmasszát piros, sárga, levelet zöld ételfestékekkel megszínezve saját magunk készíthetünk répát a torta tetejére. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |