| Rakott brokkoli 2. receptZöldséges ételek Hozzávalók: (4 személy részére) - 2 fej közepes brokkoli - 10 dkg ghi - 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt - 10 dkg növényi sajt - 5 dl magtej (tönköly-tej) - 1 kocka „Gemüsebrühe, salzarm”vagy „bio Vegeta” - ízlés szerint tamari Elkészítés: Elkészítése: közepes Elkészítés módja: A mártáshoz - felforraljuk a magtejet, - a ghivel, teljeskiőrlésű tönkölyliszttel világosbarna rántást készítünk, (rántás nélkül 10 dkg „erőliszt” / kíméletesen pirított „dextrinált” / teljeskiőrlésű tönkölyliszt) és - apránként - állandóan keverve - felengedjük a forrásban levő magtejjel, ízesítjük, - addig forraljuk, míg az edény falától el nem válik, majd - langyosra hűtve hozzáadjuk a reszelt növényi sajt felét. A rózsáira szedett, megmosott, megtisztított brokkolit lecsepegtetjük. (Akinek a gyomra még nem bírja nyersen, az előtte kíméletesen megpárolhatja. Különben átmelegítés közben úgy is párolódik.) Tűzálló tálba tesszük, az elkészített mártással bevonjuk, tetejét a reszelt növényi sajt másik felével megszórjuk. Előmelegített sütőben átmelegítjük, tetejét enyhén megpiríthatjuk. Tanácsok: Fogyasztása: Amíg ehetőre hűl - fogyaszthatunk az évszaknak megfelelő friss, nyers zöldsalátát - utána máris tálalható. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: apokrif Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |