| Egzotikus pulykarolád receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész pulykamell, 15 dkg darált marhahús (lehet csirke is), 4 db banán, 2 kis fej vöröshagyma, 1 kis doboz mandarinkonzerv, 2 dl tejszín, 1 l száraz fehérbor, 6 dkg sajt, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál étkezési keményítő, szójaszósz, só, bors, curry. Elkészítés: Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej hagymát, és darált hússal, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük. Hozzáadunk 1 vékonyan felkarikázott banánt, ízlés szerint curryvel, szójaszósszal ízesítjük, és még 5 percig együtt pároljuk. A megmosott, szárazra törölt pulykahúst megszórjuk sóval, borssal, és elterítjük rajta a banános darált húst, a tetejére sajtot reszelünk. Feltekerjük, cérnával átkötjük. A másik hagymát és 2 banánt ugyancsak felkarikázzuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, elősütjük benne a pulykaroládot, hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk. Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpaszírozzuk. Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk. Hozzáadjuk a maradék felkarikázott banánt és leszűrt mandarint. Ha szükséges sóval, borssal, curryvel utánaízesítjük. A roládról levágjuk a cérnát, felszeleteljük, és a gyümölcsös mártással meglocsolva tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |