Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt karaj tekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 személyre:

1-1,5 kg karaj csont nélkül
30 dkg gomba
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3 db tojás
2 ek.mustár
1 db piros kaliforniai paprika
2 db zsemle
2 dl tej

őrölt fekete bors
grill fűszer
őrölt kömény
petrezselyemzöld
2 ek sertés vagy libazsír

Elkészítés:
A szalonnát, hagymát, paprikát kis kockákra vágjuk. Két darab tojást megfőzünk, felkockázzuk. A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük és az egyik oldalát megkenjük mustárral.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, egy egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.

A karajt alufóliára terítjük és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket. Felcsavarjuk mint a bejglit és szorosan a fóliába csavarjuk. Tepsibe tesszük, zsírt és kb 2 dl vizet teszünk alá majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük. Kibontjuk a fóliát és 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni.

Tanácsok:
Burgonya püré illik hozzá.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkatekercs aszpikban » Bőrös sertéskaraj sütve. » Sonkás tojástekercs » Sörös karaj
» Lekváros keksztekercs » Habtekercs » Rakott karaj katamamamódra » Pikáns sonkatekercs
» Diós-zelleres haltekercsek » Lyoni pástétomtekercs » Bíborcsiga hústekercse » Zsályás főtt karaj
» Keksz tekercs » Töltött csirkemelltekercs » Habos tekercs » Sajtos sonkatekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.