| Zöldbableves csipetkével receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 1 szál sárgarépa 1 szál petrezselyemgyökér 1 fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika 2 evőkanál olaj metélőhagyma só 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika Csipetkéhez: 1 tojás liszt só Elkészítés: A megtisztított, apróra vagdalt hjagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szeletelt zöldségeket a darabkákra tördelt zöldbabbal együtt. Kevergetve kissé megpároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, kis lángon puhára főzzük. Végül a hozzávalókból gyúrt tésztából apró csipetkéket szaggatunk a forrásban lévő levesbe és még 5 percig főzzük. Tetejére apróra vagdalt metélőhagymát szórunk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |