| Pudingos-túrós csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 cs leveles-vajas tészta a töltelékhez : 25 dkg túró 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős) 10 dkg porcukor 3 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg mazsola (elhagyható) reszelt citromhéj (elhagyható) A lekenéshez: 1 tojás Elkészítés: Készítsük el a tölteléket: A pudingot főzzük meg a 3 dl tejben, majd hűtsük langyosra. Ha használunk mazsolát és reszelt citromhéjat, akkor keverjük el benne. Egy szitán törjük át a túrót, majd keverjük a félig kihűlt pudinghoz. A tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságú téglalappá, majd kenjük el rajta a tölteléket és tekerjük fel. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Két centiméterenként vágjuk fel, majd fektessük őket zsírozott-lisztezett tepsire. Legyenek köztük távolságok, mert eléggé megnőnek. A kenéshez szánt tojást verjük fel egy villával, majd minden csiga oldalát és tetejét kenjük le vele, hogy mindenhol szép színűre süljenek. Előmelegített sütőben süssük őket szép pirosra. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |