| Kakaós-diós csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 tojás 1 ek cukor 3 dkg élesztő 18 db édesítő tabletta 1 citrom reszelt héja csipet só 3 dl tej 20 dkg vaj 10 dkg kakaó 1 kk fahéj 5 dkg dió 1 tojás a kenéshez Elkészítés: Az élesztőt a tejjel, a cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, krátert képezünk a közepébe, majd a kráterbe öntjük a kovászt. Ráhúzzuk a lisztet és 10 percig kelesztjük. Felolvasztunk 10 dkg vajat, hozzáadjuk az édesítő tablettákat, az 1 dl tejet és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a sót, a tojásokat, ráreszeljük a citrom héját, langyos tejjel összedagasztjuk. Cipót formálunk, letakarjuk, duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, felolvasztjuk a másik 10 dkg vajat, hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat. A diót durvára vágjuk. A megkelt tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, csíkokra vágunk. A csíkok közepére a kakaós-fahéjas vajból vastag csíkot húzunk, és megvárjuk, míg rádermed a tésztára. Hosszában összehajtjuk a csíkokat, nyújtófával szétlapítjuk az eredeti méretére,majd csigaszerűen feltekerjük. Tepsibe tesszük, negyed órát kelni hagyjuk. Tojással megkenjük, dióval megszórjuk. Előmelegített sütőben 15 p-ig sütjük. Tanácsok: Ez a kakós réteg számomra kezelhetetlen és íztelen volt. Helyette cukormentes csokit ajánlok!!! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: psycheee Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |