| Pizzás csiga Emese modra receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához: 6 dkg élesztő 1 kg liszt 2 púpos evőkanál tejföl 2 evőkanál olaj 4,8 dl víz 4 kiskanál só A töltelékhez: 1 flakon kecsap 30 dkg parizer 30 dkg reszelt sajt 40 deka gomba Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk vagy dagasztógépbe tesszük. Ha megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük kecsappal,megszórjuk origanoval,rátesszük a parizert,szeletekre vágot gombát és végül a reszelt sajt 3/4-ét. Feltekerjük mint a rétest, és kétujjnyi vastagra vágjuk. Kizsírozott tepsibe rakjuk. A korongokat tepsibe helyezzük, és sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percig sütjük. Tanácsok: A kecsap helyett meg lehet kenni tejfölél is,úgy is nagyon finom. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |