| Gyümölcsös pudingcsiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 45 dkg liszt 1 cs. instant élesztő 7 dkg porcukor 2 teáskanál citrom aroma 1 cs. vaníliás cukor 6 dkg puha margarin 1 tojás 2 dl langyos tej Krémhez 5 dl tej 10 dkg porcukor 1 cs. vaníliás puding 25 dkg zsírszegény túró, vagy krémtúró Továbbá 30 dkg vegyes erdei gyümölcs, (friss, vagy fagyasztott) 10 dkg vágott dióbél Elkészítés: Két tepsit (30x40 cm) kibélelünk sütőpapírral. A gyümölcsöt felolvasztjuk, levét lecsöpögtetjük. A lisztet az instant élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A krémhez a pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük, majd a még meleg pudingba keverjük a túrót. Gyakori átkeverés mellett a pudingot hűlni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 5 mm vastagságúra nyújtjuk. A kihűlt pudinggal megkenjük, a gyümölcsöket, és a gyümölcslét a krémen egyenletesen elosztjuk, majd a tésztát hosszanti oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 20 szeletre vágjuk, és a szeleteket a tepsibe fektetjük. Meleg helyen további 25 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a sütit megsütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |