| Isteni sajtos csiga receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 125 ml tej 2,5 g élesztő 1 teáskanál cukor 2 csapott teáskanál só 0,75 dl olaj 7,5 dkg margarin 1 tojássárgája Töltelék: 10 dkg margarin 2 tojássárgája 20 dkg sajt Kenéshez: Tojásfehérje Tejföl Szóráshoz: Sajt Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Jól összegyúrjuk és duplájára kelesztjük. Közben a sajtot lereszeljük, a vajat kikeverjük a tojássárgákkal. A tésztát 2 cipóba osztjuk és egyenként tepsiméretűre (38x28 cm) nyújtjuk. Egy-egy tésztalapot megkenünk a kétfelé osztott krémmel, megszórjuk a reszelt sajttal és szorosan feltekerjük. Éles késsel kb 2,5 cm széles darabokra vágjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe fektetjük a csigákat és kb 40 percig pihentetjük, majd megkenjük a tetejüket tejfölös tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 220 C°-on zsemleszínűre sütjük. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: rekag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |